Brnabić zadovoljna interesovanjem turskih investitora za Srbiju 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas s novim ambasadorom Turske, Hamijem Aksojom, razgovarala o bilateralnim političkim odnosima, privrednoj saradnji i projektima koje Srbija ostvaruje s Turskom.

Kako je saopšteno, Brnabić je istakla izuzetno zadovoljstvo zbog sve izraženijeg interesovanja turskih investitora za srpsko tržište, posebno u nerazvijenim delovima Srbije, a veliki značaj predstavlja i učešće turskih kompanija u infrastrukturnim projektima među kojima se izdvaja izgradnja auto-puta Sarajevo-Beograd-Sarajevo.

Ambasador Turske je naveo da u Srbiji posluje 1.000 turskih kompanija i da će se taj broj povećavati, zahvaljujući dobrim tržišnim uslovima i finansijskoj stabilnosti koju je Srbija postigla.

Pored projekata saobraćajne infrastrukture, turski ambasador je istakao i značaj obnove kulturno-istorijskih spomenika u Srbiji, uz pomoć turske Agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA).

Navodeći da je pre pandemije obim turstičke razmene bio značajan, ambasador je istakao da postoji velika izainteresovanost za dalje unapređenje saradnje u toj oblasti.

Premijerka Brnabić zahvalila je turskoj državi za pomoć i donacije medicinske opreme i zaštitnih sredstava tokom pandemije, kao i zbog saradnje pri uzajamnoj evakuaciji građana.

Foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari