Brnabić zahvalila Velikoj Britaniji na podršci u očuvanju stabilnosti regiona 1Foto: Fonet/ Slobodan Milojević

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričardom Murom o bilateralnim odnosima dve države, situaciji u regionu, kao i napretku Srbije u evrointegracijama.

Posebna pažnja posvećena je predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu, u okviru „Berlinskog procesa“, koji se održava 10. jula u Londonu. Istaknuto je da će jedna od značajnih tema ovog samita biti pomoć u digitalnom povezivanju, ali da u fokusu i dalje ostaju teme vezane za regionalnu saradnju, bezbednost, kao i regionalne ekonomske i infrastrukturne projekte, navodi se u saopštenju.

Premijerka Brnabić zahvalila je Velikoj Britaniji na podršci u očuvanju stabilnosti regiona i integraciji Srbije u Evropsku uniju i dodala da ove teme i dalje ostaju najvažniji strateški cilj države.

Brnabić je istakla je da je „Berlinski proces“ veoma pozitivna inicijativa, koja gleda ka budućnosti i koja doprinosi ne samo ekonomskom i infrastrukturnom približavanju regiona, već istinskoj dobrobiti svih na Zapadnom Balkanu. Ona je još jednom zahvalila na zalaganju Londona da se ova inicijativa nastavi.

Politički direktor Mur istakao je da će Velika Britanija, uprkos Bregzitu, ostati posvećena pomoći i podršci regionu Zapadnog Balkana, naglasivši da je integracija čitavog Zapadnog Balkana u Uniju ključna za njegovu stabilnost i prosperitet, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari