Brnabić: Zamrznut konflikt nije rešenje 1Ana Brnabić Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom o procesu evropskih integracija Srbije, nastavku dijaloga sa Prištinom, razvoju E-uprave, medijskoj strategiji i saradnji u oblasti borbe protiv korupcije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Zamrznuti konflikt nije dobro rešenje, a dijalog Beograda i Prištine mora da rezultira kompromisom, istakla je Brnabić i ukazala da Priština mora da poštuje Briselski sporazum i ispunjava sve preuzete obaveze iz ovog dokumenta.

Kif se složio da je dijalog Beograda i Prištine jedini put da se, kako je rekao, postigne rešenje za budućnost.

Govoreći o medijskoj strategiji, ona je navela da se dijalog sa medijskim udruženjima redovno odvija i zahvalila na podršci koju ovom procesu pruža Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasada Norveške, OEBS, Fondacija Konrad Adenauer i ostali važni partneri.

Brnabić je naglasila da će Vlada ostati otvorena za stalni dijalog sa predstavnicima medija i da se nada da će rad na medijskoj strateiji biti završen do kraja ove godine.

Brnabić je zahvalila Kifu na uloženim sredstvima Fonda za dobro upravljanje Vlade Velike Britanije, koji je je u ovoj oblasti najveći bilateralni donator, a koji Srbiji pruža podršku u postizanju izuzetnih rezultata u razvoju E-uprave, i naglasila značaj nedavno pokrenutog zajedničkog projekta „Digitalna transformacija u Srbiji“, koji će sprovesti UNDP.

Kif se na sastanku osvrnuo na nedavno održani samit u Londonu, koji je prema njegovim rečima bio veoma uspešan i još jedna potvrda da je Velikoj Britaniji u interesu trajna stabilnost Zapadnog Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari