Premijer Srbije Vojislav Koštunica neće se izviniti Crnoj Gori, izjavio je juče posle sednice Vlade Predrag Bubalo, ministar trgovine i usluga, prenoseći stavove članova Vlade koji su juče raspravljali o izjavama premijerovog savetnika Aleksandra Simića i ministra za infrastrukturu Velimira Ilića.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica neće se izviniti Crnoj Gori, izjavio je juče posle sednice Vlade Predrag Bubalo, ministar trgovine i usluga, prenoseći stavove članova Vlade koji su juče raspravljali o izjavama premijerovog savetnika Aleksandra Simića i ministra za infrastrukturu Velimira Ilića. On je rekao da Vlada priznaje međunarodno priznatu državu Crnu Goru, a na novinarski komentar da je to krajnje uopšten stav Bubalo je rekao:
– Vlada je konstatovala da priznaje sve međunarodno priznate zemlje, pa tako i Crnu Goru, i velika je stvar to reći.

Ministar ne zna koliki je tržišni udeo Delte

Komentarišući tvrdnje da su u Srbiji cene nerealno visoke zbog monopola, Bubalo je rekao da svako treba da radi svoj posao, recimo Komisija za zaštitu konkurencije i pozvao ministre koji iznose takve stavove u javnosti da, kako kaže, završe rečenicu.

– Nije u redu da neko izjavi kako u Srbiji ima monopola i da se na tome završi rečenica bez konkretizovanja na koga i šta misli. Prehrambeni proizvodi u Srbiji najjeftiniji su u regionu i u to sam se uverio analizirajući podatke o tim tržištima. Inflacija je ove godine niža nego prethodne i 2005. godine i zbog toga mi te izjave deluju neistinitije – rekao je Bubalo.

Na pitanje da li je upoznat koliko je učešće kompanije Delta na tržištu, Bubalo je rekao da ne zna i da čeka da mu relevantne, odnosno nadležne institucije dostave izveštaje o tome.

On je naglasio da se mora pronaći rešenje za ulazak vladike mileševskog Filareta u Crnu Goru kako bi, kako kaže, crkvenom velikodostojniku bilo omogućeno da obavlja svoje poslove u svojoj eparhiji.
– Beograd je uputio demarš zbog zabrane ulaska Filareta u Crnu Goru, a Crna Gora je uputila Srbiji demarš zbog nedolaska ministra infrastrukture i izjave premijerovog savetnika – kaže Bubalo.
Na pitanje da li je spreman da se odrekne, kao što govore neke njegove partijske kolege, svega što dolazi iz zemalja NATO, Bubalo je rekao da nema nameru da se odrekne ničega što je vezano za te zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari