Ukoliko Kontakt grupa, koja danas zaseda u Beču bude donela odluku koja „ne odgovara Beogradu“, Vlada Srbije nema plan B. Kao država mi smo svoj stav izrazili u Ustavu i dve skupštinske rezolucije, ako bude nešto što je suprotno onome što smo istakli u Ustavu i tim rezolucijama mi ćemo insistirati na svojim stavovima.

Ukoliko Kontakt grupa, koja danas zaseda u Beču bude donela odluku koja „ne odgovara Beogradu“, Vlada Srbije nema plan B. Kao država mi smo svoj stav izrazili u Ustavu i dve skupštinske rezolucije, ako bude nešto što je suprotno onome što smo istakli u Ustavu i tim rezolucijama mi ćemo insistirati na svojim stavovima. Dobra je vest ono što se dogodilo u Briselu na Skupštini Saveta Evrope i što je iz Rezolucije izostavljeno sve što bi ličilo na bilo koji vid nezavisnosti Kosova – izjavio je juče ministar privrede Predrag Bubalo posle sednice Vlade.
Zamoljen da pojasni računicu premijera Vojislava Koštunice prema kojoj je ta stranka u koaliciji sa strankom Nova Srbija osvojila više od milion glasova na izborima, Bubalo je rekao da je premijer Vlade rekao da su stranke koje su činile Vladu dobile više od milion glasova.
– Vlada je donela odluku da ide na proveru posle donošenja novog Ustava i stranke koje su tvorile vladu, čak ne i one koji su je samo podržavale, već isključivo one koje su učestvovale u njenom radu, osvojile su te glasove – rekao je Bubalo.
Na pitanje da li je za DSS prihvatljiva ponuda DS o „vladi demokratskog bloka“, Bubalo je rekao da o tome ne može i ne želi da se izjašnjava jer o tome odlučuju partijski lideri.
– Nije interesantno šta je za mene prihvatljivo i šta ja mislim o eventualnom formiranju manjinske Vlade. To je pitanje za onoga ko bi se eventualno prihvatio da bude na čelu manjinske Vlade, jer to je izuzetno teško – kaže Bubalo.
On je rekao Ugovor o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš – Požega još nije potpisan jer je vlasnik španske kompanije koja je dobila posao tražio dodatna objašnjenja.
– U proceduri je sve ispoštovano, međutim predstavnici španske kompanije su uznemireni zbog pisama koje su dobijali s raznih strana, a vi proverite ko im je sve pisao i obraćao im se – rekao je Bubalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari