Bulatović: Pod hitno upotrebiti avijaciju za gašenje požara na Staroj planini 1Dejan Bulatović Foto: SSP

Zašto ćuti ministar zaštite životne sredine Goran Trivan dok Stara planina gori i požar preti da proguta i šume i sela, upitao je Dejan Bulatović, potpredsednik Stranke slobode i pravde.

On je dodao da zahteva od nadležnih da pod hitno upotrebe avijaciju u gašenju požara koji je juče zahvatio Staru planinu.
Bulatović je kazao da je skandalozno to što se sa požarom bore samo vatrogasci, šumari i meštani, a da država ignoriše ono što može da se pretvori u najveću katastrofu u istoriji Srbije.
Kako je naveo, vatrena stihija sada je zahvatila i stogodišnje četinare, a nikome ne pada na pamet da za gašenje požara upotrebi avijaciju i meštane sela evakuiše.
„Apelujem na nadležne da pod hitno angažuju sve raspoložive vazduhoplovne resurse za gašenje požara – helikoptere Vojske Srbije, kao i MUP-a. Ukoliko to nije dovoljno, da zatraže pomoć od međunarodne zajednice jer je ovo katastrofa po prirodu koja nadilazi bilo kakve granice. U suprotnom, biće direktno odgovorni za nesagledive posledice i po prirodu i po ljude“, poručio je Bulatović, a prenosi pres služba Stranke slobode i pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari