Čadež pozvao srpske kompanije da pomognu Albaniji posle zemljotresa 1Foto:Beta-AP

 Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež pozvao je danas srpske kompanije da pomognu albanskom stanovništvu i privredi pogodjenim prošlonedeljnim razornim zemljotresima.

„Posle prve, urgentne podrške, naredni korak biće pomoć u obnovi porušenih i oštećenih objekata, a već u sredu, 4. decembra, otputovaću u Albaniju kako bismo sa kolegama iz Unije trgovinskih i industrijskih komora Albanije i nadležnim predstavnicima albanske vlade dogovorili konkretne aktivnosti“, najavio je Čadež, saopštila je PKS.

PKS je, po rečima Čadeža, već odvojila novac za pomoć Albaniji i pozvala članice da pomognu.

Albanska vlada na portalu https://e-albania.al/donate objavljuje šta je potrebno.

U saopštenju je navedeno i da je Evrokomorama upućena inicijativa da se u humanitarnu akciju uključe i evropske komore koje okupljaju više od 20 miliona preduzeća.

U ime Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke, čiji je Čadež predsednik, na solidarnost su pozvane i kompanije iz celog regiona.

„Dnevno smo u kontaktu sa Unijom trgovinskih i industrijskih komora Albanije, koja je koordinator prikupljanja pomoći u Albaniji i ostalim nadležnim albanskim institucijama“, rekao je Čadež.

Dodao je da je PKS na raspolaganju srpskim privrednicima za sve dodatne informacije kako bi srpska privreda uputila pomoć koja je najpotrebnija i onima kojima je najpotrebnija.

Kompanije iz Srbije mogu se obratiti Centru za regionalnu saradnju PKS-a, posredstvom imejla [email protected] ili telefona 011/3304503 i 066/ 875-1248.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari