Čanak: Koliko košta finansiranje Dodikovog režima? 1Foto: Medija centar Beograd

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Srbije i  predsednice Ane Brnabić da javnosti saopšti koliko je ove godine novca poreskih obveznika Srbije izdvojeno za finanasiranje režima Milorada Dodika u Banjaluci.

Da li je to Dodik, koji je politički kamen o vratu Srbije, postao i stalna budžetska stavka građana Srbije, pita predsednik LSV Nenad Čanak.

Koliko je bolnica moglo biti izgrađeno u Srbiji tim novcem, nastavlja LSV sa pitanjima i ocenjuje da je „taj entitet odavno bankrotirao zbog nezapamćenog kriminala i korupcije klike oko Milorada Dodika, koja je u međunarodnu izolaciju bacila sopstvene građane“, ističe Čanak.

„Pitamo Vladu Srbije da li su milionski iznosi koji se izdvajaju iz budžeta redovni reket koji Srbija plaća Putinovom režimu, kako bi održavala na površini Republiku Srpsku, najveći ruski nosač aviona na Zapadnom Balkanu. Juče iznetim stavovima da će uskoro doći do ponovne promene granica na Balkanu i stvaranja velike Srbije, Milorad Dodik je po ko zna koji put pokazao neodgovornost i politički ekstremizam. Poručujemo mu ono što i sam zna – granice se ne menjaju bez ratova i sukoba“, zaključuje lider LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari