Čanak: Neka mi Sergej Trifunović sve ponovi u lice 1Nenad čanak Foto: Fonet TV Fonet

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak pozvao je danas predsednika Pokreta slobodnih građana da mu uvrede koje je izgovorio sinoć na protestu u Novom Sadu saopšti “u lice” i dodao da ne može da veruje da je Trifunović sve to izgovorio.

“Ono šta sam video, ne verujem da je Sergej Trifunović izgovorio. To su stvari toliko van bilo kakvog političkog razgovora, da u to potpuno ne verujem. Ne verujem da je to rekao, a ako jeste, i ako to zaista misli, želeo bih da mi to kaže u lice. Jednostavno, ne verujem da je sve to izgovorio neko ko se zalaže za promenu sistema u Srbiji, a ko nudi nekakav govor koji nije primeren građanskom društvu”, rekao je Čanak za Blic.

Dodao je da nije bio na sinoćnom protestu u Novom Sadu i naveo da je pogledao „neki snimak“, uz ocenu da je možda reč o „nekakvom izmišljenom pokušaju da se napravi nekakva svađa“.

“O otcepljenju se priča desetinama godina unazad pa sve do danas, i uvek se koristi jer je najelegantnije rešenje da dobijete neku bitku, jer niko zapravo otcepljenje neće. Ta trabunjanja oko secesije su priče koje prolaze, i za one koji nemaju šta drugo da rade. Ko ne zna ništa o tome i Vojvodini, priča o secesiji”, rekao je Čanak.

Sergej Trifunović je rekao Čanak napravio „kuću do kuće da bi u drugoj imao gde da smesti orgulje“.

Čanak je naveo da te orgulje nisu kod njega, već su više od godinu dana u srednjoj muzičkoj školi u Novom Sadu koju je i sam pohađao, i da su bile poklon za koji su on i pojedini donatori skupljali novac.

“Ne znam šta je želeo time da kaže, verovatno ga neko nešto nije dobro obavestio”, kazao je Čanak.

Direktorka Srednje muzičke škole “Isidor Bajić” u Novom Sadu Radmila Rakin Martinović izjavila je danas da su toj školi, na inicijativu predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka koji je takođe završio tu školu, poklonjene muzičke orgulje.

Ona je rekla da su orgulje, na inicijativu Nenada Čanka, poklonjene pre godinu dana školi “Isidor Bajić” i dodala da su i uprava škole i učenici veoma zahvalni Čanku zbog toga.

“To je veoma vredan poklon za našu školu. Nažalost, orgulje se još uvek nalaze u kutijama, jer nemamo prostora za njih. Ali, kada se preselimo u novu školsku zgradu, u njoj će biti mesta i za orgulje i zahvaljujući inicijativi gospodina Čanka, tada ćemo otvoriti i smer za orgulje u našoj školi. Vrlo cenimo takav poklon”, navela je Radmila Rakin Martinović.

Sergej Trifunović je sinoć rekao da je čuo priče o „planu za otcepljenje Vojvodine“, koji bi, kako tvrdi, trebalo da realizuje Nenad Čanak i pozvao okupljene građane da to nikako ne dozvole.

On je rekao da bi, po tom planu, “debeli” Nenad Čanak “na kamionu, sa okupacionom vojskom” trebalo da uđe u Novi Sad i proglasi „otcepljenje“ Vojvodine od Srbije.

Na Čankov račun je uputio veliki broj teških uvreda, pa je tako rekao da je lider LSV-a “debelo krme”, “smrdljivo podlo đubre”, koje je “pored kuće u kojoj živi izgradilo još jednu kuću, da bi u nju mogao da smesti orgulje”.

Sergej Trifunović je još rekao da je Čanak, zajedno sa Rasimom Ljajićem i Čedomirom Jovanovićem, “lažni opozicionar”, koji je još veći problem za Srbiju od Aleksandra Vučića.

Pristalice vojvođanske autonomije, koji su nosili i zastave te pokrajine, demonstrativno su napustili skup nakon što je Trifunović uputio veliki broj teških uvreda na račun Vojvodine i Nenada Čanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari