Čanak: Nisam Vučićev čovek 1Foto: Stanislav Milojković

Nisam Vučićev čovek, kao što nisam bio ni Tadićev, ni Đinđićev, rekao je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak Blicu i ocenio da opozicija sa jedinim sloganom „Dole Vučić“ ne može učiniti značajniji korak i da „bitka za Beograd“ ne sme biti bitka za plen umesto da bude „odskočna daska za suštinske pomake u Srbiji“.

Čanak je u intervjuu podsetio da godinama govori o tome da pretvaranje politike u isključivo lično interesni poligon za besomučnu borbu pohlepa i sujeta ne može dati nikakav ozbiljan rezultat“.

Prema njegovim rečima, niko od tradicionalnih koalicionih partnera te stranke još nije tražio pomoć za beogradske izbore, a ako do toga dođe, odlučivaće stranački organi.

„Čini mi se da će arogantna ‘belolistićka’ svest kojoj politika smrdi da se njome bave, ali zato ne propušta priliku da se gadi nad svakim ko se u tu politiku uključi sa pokušajem da nešto uradi, i ovaj put gurnuti pobedu na izborima u ruke organizovanoj partijskoj pešadiji“, rekao je Čanak.

Upitan da li je on „Vučićev čovek“ kao što to tvrde neki iz opozicije, Čanak je rekao da „činjenice govore“.

LSV nijednom nije glasao za vladu u kojoj je premijer Vučić ili ljudi koje on podržava i bio hje protiv toga da Vučić bude predsednik Srbije, rekao je on.

Čanak je naglasio da nema nameru da se pridružuje onima koji bezidejnost prikrivaju skandiranjem „Vučiću pederu“.

„Ja nisam Vučićev čovek, kao što nisam bio ni Tadićev, ni Đinđićev, ni bilo čiji. Jer ako sam nečiji, onda sam čovek onih sa kojima delim ista ubeđenja već 27 godina“, naglasio je Čanak.

U osvrtu na prve nedelje mandata premijerke Ane Brnabić, rekao je da je ona „živopisan lik“ i da se očekivalo da će njeni potezi biti ili barem pođednako atraktivni ili da će se odmah prikazati njena „marionetska“ priroda.

„Nije se dogodilo ni jedno, ni drugo. A govoriti o radu vlade, a ne dati joj stotinu dana, nije politički pristojno. Jedino što mogu da izdvojim kao ozbiljan gaf koji joj nije trebao jeste poniženje kojem je izložila celu zemljom farsom oko nekakvog transkripta neke svoje izjave i pravdanjem ruskom ambasadoru oko njene sadržine“, rekao je Čanak.

Čanak je rekao da osblje Ruskog humanitarnog centra u Nišu treba da dobije diplomatski status, a ni Čanak ne sme imati eksteritorijalnost „jer je svakome jasno daje to zmijsko jaje iz kojeg treba da se izlegne ruska vojna baza“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari