Čanak: Od Vojvodine neće ostati ništa, ako se ne budemo branili od centralizma 1Direktorka Srednje muzičke škole potvrdila Čankove reči: Nenad Čanak Foto: FoNet TV FoNet

„Dolazimo do pitanja da li se može nešto sačuvati za buduće generacije, ako se ne budemo branili. Branimo se od centralizma. Dokaz za to je da se najrazvijenije opštine u Srbiji nalaze upravo tamo gde se donose odluke – u Beogradu. Od 15 najrazvijenijih opština u Srbiji, svih 15 se nalaze upravo u Beogradu“, rekao je Čanak na tribini Vojvođanskog fronta „Vreme je za Vojvodinu“ u Bečeju, koju su organizovale LSV i Vojvođanska partija.

On je potvrdio da će prisustvovati sednici Skupštine Srbije o Kosovu, koja je zakazana za ponedeljak, 27. maj.

„Ovo je sedma ili osma sednica na temu Kosova kojoj sam prisustvovao i nijedna nije donela konkretni rezultat. Primer za to je da je prošlo 12 godina od donošenja Ustava Srbije, a skupština nije donela Zakon o sprovodjenju izbora na Kosovu. Razlog za to je očigledan – izbori nikada nisu ni planirani“, kazao je Čanak.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić rekao je da su u Vojvođanski front pozvani svi koji se zalažu za Vojvodinu, pre svega njenu autonomiju, ali i zaustavljanje odlaska mladih.

„Za ovih 30 godina ni LSV, ni VP, nisu odustale od svoje ideje. U medjuvremenu smo bili svedoci odnosa različitih vlasti prema Vojvodini. Vojvodini niko neće vratiti sve ono što joj pripada i što joj je nasilno oduzeto ako to ne uradimo mi sami, Vojvodjanke i Vojvodjani. Ne možemo očekivati da će joj oni koji su joj oduzeli sve vratiti nešto“, naveo je Odžić.