Čanak: Opozicija i SPC pripremaju incidente u Crnoj Gori 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se na izborima u Crnoj Gori u nedelju brani evropska ideja na Balkanu i ocenio da „provelikosrpska i prokremaljska“ opozicija priprema incidente u toj državi, u slučaju da bude poražena na izborima.

„Crna Gora mora ostati svetionik prozapadne i proevropske misli. Upravo takva Crna Gora ne odgovara interesima Kremlja, odnosno političke elite koja sada vodi Rusiju, tako da se plašim da ćete se susresti sa incidentima u noći između nedelje i ponedeljka. Takav scenario već najavljuju provelikosrpske i prokremaljske opozicione snage u Crnoj Gori“, rekao je Čanak za podgoričke Dnevne novine.

Dodao je da ne sumnja u pobedu proevropskih i pronatovskih snaga u Crnoj Gori.

Čanak je ocenio da su protestne litije koje u Crnoj Gori organizuje Srpska pravoslavna crkva, navodno jer je nezadovoljna Zakonom o slobodi veroispovesti u toj državi, zapravo politički skupovi.

„Litije su od starta bile politički pokret da se Crna Gora kao nezavisna država ukine, da se njena uloga svede na privezak beogradske ili kremaljske politike, što je u konačnici svejedno. Sve to na čemu se intenzivno radi treba da završi ukidanjem ne samo Crne Gore kao države, nego i prava na osećaj pripadnosti Crnoj Gori i etničkoj pripadnosti crnogorskom narodu. To je sada potpuno jasno“, kazao je Čanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari