Čanak: Uhapsiti kriminalce koji su pretili Tadiću 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od vlasti da u najkraćem mogućem roku uhapse i strogo sankcionišu kriminalce koji su prethodne noći ispisivanjem grafita i lepljenjem nalepnica pozivali na smrt nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

„Politika devedesetih godina, kojoj je pravosnažnom presudom za genocid Ratku Mladiću presudjeno na Mađunarodnom sudu za ratne zločine, i dalje pokazuje znake života. Lov na ‘izdajnike’, ‘strane plaćenike’ i ‘srbomrsce’ i dalje traje. Kriminalci bi ponovo da ubijaju“, naveo je lider LSV Nenad Čanak u saopštenju.

On je upozorio da je danas žrtva Tadić, a sutra će biti bilo ko drugi ko zasmeta ovim kriminalcima.

„LSV, takođe, traži od države da zaustavi medijski progon svih onih koji se, zbog suprotstavljanja politici podrške osudjenim ratnim zločincima, nalaze na meti oštrih napada. Srbija se mora suprotstaviti politici zla koja je devedesetih godina u smrt odvela desetine hiljada ljudi na prostorima bivše Jugoslavije“, istakao je Čanak.

Prema njegovim rečima, javnost mora glasno osuditi kriminalce koji bi ponovo da ubijaju i pale i time pokazati da je jača od zločinaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari