Čedomir Jovanović u poseti Prištini 1Čedomir Jovanović Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednik Liberalno-demokratske partije, Čedomir Jovanović, danas započinje dvodnevnu posetu Prištini, saopštio je LDP.

Kako navode, nedavni događaji i zabrana putovanja za sportiste, poslanike i zvaničnike produbljuju nepoverenje između srpskog i kosovskog društva i pokazuju koliko je malo potrebno da se uruši sav napredak u normalizaciji odnosa.

„Jovanović u Prištinu putuje sa porukom da mir u regionu mora biti ključna vrednost oko koje će se okupiti društveni i politički akteri, i na osnovu toga nastaviti procesi saradnje, regionalnog povezivanja i evropskih integracija“, navodi se na sajtu LDP.

Neposredni povod Jovanovićeve posete, kako dodaju je predavanje koje će održati studentima AAB univerziteta u Prištini, sa kojima će razgovarati o obavezi da se i Srbija i Kosovo, kao i njihov međusobni odnos, reformišu na takav način da rata i sukoba više nikada ne bude.

„Mladi su za ovu temu najvažniji sagovornici, jer generacije rođene i odrasle posle konflikta imaju pravo i šansu na život koji nije opterećen i obeležen neprijateljstvima, već poštovanjem i saradnjom“, dodaje se u saopštenju.

Najavljeno je i da će lider LDP-a razgovarati i sa političkim činiocima na Kosovu o aktuelnim političkim temama, kao i perspektivi za unapređenje procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari