Čepurin: Došlo je vreme za istorijski zaokret 1

Došlo je vreme za istorijski zaokret, za uspostavljanje saradnje istoka i zapada Evrope, izjavio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

On je povodom Dana narodnog jedinstva, praznika ustanovljenog u znak sećanja na dan kada je 1612. godine ruska vojska pobedila Poljake i oslobodila Moskvu, priredio koktel u ambasadi u Beogradu, piše Sputnjik.

„Uzajamno razumevanje između Rusa i Srba je uzor za druge narode Evrope. Čitav 20. vek obeležile su podele, ratovi i sukobi unutar Evrope. Znamo ko su majstori ’zavadi pa vladaj Evropom‘, obogaćuju se na nesrećama Evropljana. Danas se Evropa, koju je Rusija protegnula do Pacifika, skupila kao šagrinska koža. Konfrontacija u Evropi je štetna po Rusiju, po Srbiju, po sve Evropljane. Došlo je vreme za istorijski zaokret — uspostavljanje saradnje između istoka i zapada kontinenta. Nadamo se da ćemo se upravo u ovom pravcu izvući iz današnje krize“.

On je dodao da će na dan praznika u Kremlju biti održan veliki prijem, na kome će predsednik Vladimir Putin dodeliti Orden prijateljstva Emiru Kusturici, te da je to, po njegovom mišljenju, znak poštovanja i zahvalnosti svim Srbima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari