Čepurin: Odnosi za primer 1Foto: FoNet/Imre Szabo

Rusija će i dalje podržavati Srbiju i slažem se sa onima koji kažu da je Srbija danas, posle mnogo godina, zaista nezavisna i suverena država, izjavio je danas ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Čepurin je na prijemu povodom Dana branilaca Otadžbine poručio da je za Rusiju i Srbiju vojska uvek bila najvažniji državni oslonac.

Uzajamno delovanje ruske i srpske vojske jača korak po korak. Danas naše zemlje imaju odlične perspektive u oblasti vojne i vojnotehničke saradnje, a sutra će one postati stvarnost, ocenio je Čepurin.

On je ukazao da su na prijemu u Ambasadi Rusije prisutni predstavnici različitih političkih grupa i partija i da je njihov dolazak potvrda težnje ka razvoju odnosa u interesu Srbije.

Naši dobri odnosi, ocenio je Čepurin, su primer za one koji ne žele konfrontaciju nego saradnju. To je i naš zajednički doprinos budućnosti jedinstvene, bezbedne i prosperitetne Evrope i celog sveta, dodao je Čepurin.

On je ocenio i kao sjajnu vest što će sutra u Kremlju nastupiti ansambl Aleksandrov, koji je u avionskoj nesrechi u decembru izgubio skoro polovinu svog sastava.

Ansambl doživljava preporod i očekujemo njegov nastup u Beogradu u oktobru ili.novembru, zaključio je Čepurin.

Prijemu su prisustvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministri Zoran Đorđević i Zorana Mihajlović, patrijarh Irinej, načelnik Gegeralštaba LJubomir Diković kao i predstavnici opozicije Boško Obradović, Vojislav Šešelj, Vuk Jeremić i predstavnici diplomatskog kora.

Čepurin je pripadnicima Vojske Srbije, koji su učestvovali u zajedničkoj humanitarnoj akciji u Alepu, uručio Medalje za jačanje ratnog prijateljstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari