Čestitka Džonsona Vučiću 1Foto: EPA/DANIEL IRUNGU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku ministra spoljnih poslova Velike Britanije Borisa Džonsona, u kojoj mu još jednom čestita na uspehu na nedavnim predsedničkim izborima i izražava žaljenje što neće danas biti u prilici da dođe u Beograd.

„Dozvolite mi da Vam još jednom čestitam na uspehu na nedavnim predsedničkim izborima i uputim najlepše želje za svečanost koja će biti priređena u petak. Veoma mi je žao što neću biti u prilici da dođem u Beograd da slavim sa Vama“, naveo je Džonson.

Uveren sam da će naši bilateralni odnosi nastaviti da idu uzlaznom putanjom za vreme Vašeg predsedničkog mandata, dodao je on, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

Džonson je ocenio da 180. godišnjica diplomatskih odnosa dveju zemalja podseća koliko su produbljene i sadržajne veze Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva i izrazio nadu da će nastaviti da se neguju i produbljuju u narednim godinama i decenijama.

Posvećeni smo tome da sa Vama radimo kako bismo doprineli većem ekonomskom prosperitetu, stabilnosti i saradnji širom regiona. Gradimo snažna, pozitivna partnerstva koja će podržati budućnost Srbije, omogućiti reforme i postarati se da zajedno budemo bolji u suočavanju sa zajedničkim bezbednosnim izazovima poput ekstremizma, ilegalnih migracija i organizovanog kriminala, istakao je Džonson.

Sa tim u vezi, Vaše liderstvo i podrška Samitu o Zapadnom Balkanu 2018, koji je planiran da se održi kod nas, veoma su važni. Unapred se radujemo bliskoj saradnji sa Vama i Vladom Srbije po svim ovim pitanjima, navodi se u poruci britanskog ministra.

Na kraju, Džonson je zahvalio na saučešću i solidarnosti posle nedavnih stravičnih dešavanja u Mančesteru i Londonu.

Pozdravljam Vašu saradnju i veoma mi je drago što smo jedni uz druge u suočavanju sa terorizmom i njegovom iskorenjivanju, naveo je Džonson u čestitki Vučiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari