“Čim im padne rejting SNS napadaju PSG” 1

Pokret slobodnih građana primećuje da se, kao po komandi, kada god je rejting vladajuće koalicije u padu, njihovi glasnogovornici ustremljuju na sve kritičare režima, nalazeći po ko zna koji put opravdanje za takvu zloupotrebu svojih funkcija u navodno ugroženoj bezbednosti predsednika Republike Aleksandra Vučića, navodi se u saopštenju Pokreta.

Tim povodom su ovih dana, uznemireni već bajatim „tvitom“ našeg slavnog glumca Sergeja Trifunovića, ministar policije dr Stefanović i njegovi prateći vokali Jovanov i Vučićević, izrekli skandalozne neistine na račun Pokreta slobodnih građana i njegovog predsednika Saše Jankovića, u želji da im pripišu ono što je nespojivo sa vrednostima koji oni nose u sebi i za koje se zalažu.

Imajući u vidu probleme sa razumevanjem prosto proširene rečenice, Pokret slobodnih građana upućuje Stefanovića da pažljivo pročita Krivični zakonik Republike Srbije i preporučuje mu ubrzani kurs srpskog jezika, u nadi da, sa svojim nemoralnim spin majstorima, neće ponavljati slične greške, koje jednom doktoru nauka nikako ne priliče. Dr Stefanović, od kako je imenovan na jednu od najodgovornijih funkcija u zemlji, bez ikakvih moralnih i stručnih kapaciteta za to, kontinuirano zloupotrebljava položaj, vršeći pritisak na tužilaštvo, na način koji nije zabeležen u novijoj istoriji parlamentarizma i demokratije.

Ukoliko već ima želju da „pomogne“ rad tužilaštva, PSG ga poziva da nepresušnu energiju usmeri na rasvetljavanje nemilih događaja u kojima su batinaši SNS na zastrašujući način ispoljili silu i pretukli novinare koji se ne ustručavaju da izveštavaju objektivno. Predmet policijske istrage i krivične prijave tužilaštvu mora da bude i slučaj Bogdana Labana, gradonačelnika Subotice, koji je nedavno pretio smrću Vladimiru Polovini, inače članu SNS. Ministar policije ne bi smeo da liši sudskog epiloga ni tragični slučaj „helikopter“ u kojem je život izgubilo sedmoro ljudi u krajnje čudnim i nerazjašnjenim okolnostima.

Konačno, građani Srbije zaslužuju istinu i o slučaju „Savamala“.

Pokret slobodnih građana apeluje na dr Stefanovića da na uštrb stranačkog interesa, a u korist građana naše zemlje, pokuša da brojne nerasvetljene slučajeve reši na pravno i moralno utemeljen način. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari