Čomić: Sloboda se ne dobija već osvaja 1Gordana Čomić Foto: Fonet/ Aleksandar Levajković

Sa porukom da nisu lažna opozicija, da ne rade za Aleksandra Vučića sa ciljem da obesmisle ideju bojkota koju zastupa Savez za Srbiju, juče su članovi pokreta Srbija 21, na konferenciji za novinare, saopštili da će se kandidovati za aprilske izbore na svim nivoima.

Novinarima je u odluku saopštio Marko Đurišić, bivši funkcioner, najpre Demokratske stranke, potom Socijaldemokratske stranke, rekavši da više nije član partije Borisa Tadića.

On je u odgovoru na pitanje novinara o tome da je deo projekta Aleksandra Vučića za obesmišljavanje bojkota navodno prave i iskrene opozicije, odgovorio da ga takve optužbe bole i da govore više o onima koji ih iznose. Pozivajući se na svoj politički angažman u proteklih godina, koji je bio usmeren u pravcu kritike vlasti, Đurišić je rekao da takve optužbe dolaze od onih koji nemaju odgovor na politiku kakvu plasira pokret, čiji je i sam deo.

Gordana Čomić, i dalje poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije, koja je zbog neslaganja sa odlukom rukovodstva stranke i članice Saveza za Srbiju, u procesu isključenja iz partije, rekla je da će sačekati okončanje tog procesa.

Ispred pokreta Srbija 21 juče je na konferenciji rekla da se sloboda medija i fer i demokratskih izbora ne dobija na poklon već se za to mora boriti. Na konferenciji su bili prisutni i Nenad Konstantinović, takođe, sada već bivši funkcioner SDS Borisa Tadića, kao i Bojan Đurišić, bivši funkcioner Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Naglašeno je da će u nedelju, 1. marta, na sastanku ove grupacije biti jasnije ko će sve biti članice Srbija 21 kao i eventualno ime nosioca liste. Tako je odgovoreno na novinarsko pitanje i o tome da li će Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, koji je odustao od bojkota i izašao iz SZS, biti deo ove političke opcije uoči predstojećih izbora.

Marko Đurišić je novinarima rekao da su kao grupa ljudi sa velikim političkim iskustvom razgovarali sa predstavnicima političkih grupa iz više od 100 gradova u Srbiji na koji način treba da se bore protiv „režima Aleksandra Vučića“. „Borba kroz izbore jedina je primerena Srbiji 21. veka“, rekao je on i dodao da izborni uslovi nisu dobri, ali da je jedini način da se vlast promeni učešće u institucijama i borba.

Logo kao kozmetički

U Tadićevoj stranci juče se nisu zvanično oglašavali o Đurišićevom odlasku, ali je Marina Komad, savetnica za medije lidera SDS, na Tviteru objavila logo Srbije 21 sa slovima u kvadratu identičan logou poznatog kozmetičkog brenda. U DS se takođe nisu oglašavali, osim što se po medijima spekuliše da će na sednici GO biti ponovo raspravljano o odluci o bojkotu i članstvu u SZS. Kako je naš list pisao, Čomić i svi koji izađu na izbore smatraće se automatski iščlanjenim. P. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari