Čović: Ne može biti prelivanja krize s Kosova na BiH 1Dragan Čović Foto: Wikipedia

Lider Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović izjavio je da ne može biti prelivanja krize s Kosova na BiH.

„Ako mi znamo šta hoćemo, kriza se ne može preliti“, rekao je Ćović za BHRT.

On smatra da postoji globalni interes u vezi sa Kosovom, ali i želja Evrope da pomogne u rešavanju problema između Srbije i Kosova, o čemu, kako je kazao, svedoči i nedavni sastanak koji su organizovali nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron.

„BiH tu ne bi smela imati neki svoj preteran uticaj ili doprinos, ako to ne traže dve strane, odnosno Republika Srbija, čiji se ustav na neki način mora uvažavati“, naveo je Čović.

On je naglasio da je uvek govorio da će uvažavati ono što je stav Beograda.

„U suprotnom, mi imamo probleme sa srpskim narodom u BiH, imamo problem sa Republikom Srpskom u BiH“, naglasio je lider HDZ BiH.

Čović je dalje naveo da u Federaciji BiH ne postoji ruski uticaj, ocenivši zlonamernim pisanje medija o tome da se tajno sastaje s nekim ljudima u Hrvatskoj i da je, navodno, eksponent ruske politike u BiH za ulazak ruskog kapitala u kompanije poput mostarskog Aluminija.

„Ja bih rekao da taj uticaj uopšte ne postoji u značajnom delu BiH. Kad pogledate naše okruženje videćete da to nije ni izbliza onako kako to neko želi da predstavi“, kazao je on.

Prema Čovićevim rečima, taj uticaj značajno, ali ne i u potpunosti, postoji u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari