Foto: EPA / ANDREJ CUKIC

Saša Janković je dobio 135, Luka Maksimović 45, Vuk Jeremić 13, Vojislav Šešelj 10, Nenad Čanak 5, Boško Obradović 5, Saša Radulović 4, Aleksandar Popović 4, Milan Stamatović 2 i Miroslav Parović 1 glas, a bilo je 16 nevažećih listića.

CRTA navodi da je na biračkom mestu u Novom Sadu zabeležen incident kada su tri osobe sa maskama, noseći umrlice, došle na biračkom mesto i htele da glasaju. S obzirom da nisu upisani u birački spisak to im nije dozvoljeno, nakon čega su napustili biračko mesto.

Ispred istog biračkog mesta primećeno je vozilo u kojem su osobe vodile evidenciju o građanima koji su izašli da glasaju, dok je u Leskovcu zabeležen jedan slučaj glasanja umesto druge osobe.

Glasanje na ovim mestima je ponovljeno na osnovu presuda Upravnog suda koji je prihvatio žalbe birača čije je prigovore Republička izborna komisija ranije odbila.

Na predsedničkim izborima 2. aprila najviše glasova je dobio kandidat vladajuće koalicije i aktuelni premijer Srbije Aleksandar Vučić za koga je, na osnovu 99,98 odsto obradjenih biračkih mesta, glasalo 2.012.341 gradjana sa pravom glasa ili 55,07 odsto izašlih birača.

Konačne rezultate izbora Republička izborna komisija treba da objavi najkasnije 96 časova od zatvaranja biračkih mesta.