Cvijanović: Referendum je uspeo 1

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je večeras zadovoljstvo što je referendum protekao u miru i toleranciji i što nije bilo nikakvih incidenata

Ona je istakla da je Srpska opredeljena za miran život, toleranciju, zajedničku budućnost i uzajamno poštovanje, znajući koliko su bitni mir i stabilnost.

Republika Srpska je pokazala demokratski kapacitet, bilo je važno održati izlaznost i istovremeno mirno i tolerantno sprovesti referendum, rekla je Cvijanovićeva.

Sada nas očekuje nekoliko koraka, između ostalog zakonodavna aktivnost, gde smo rekli da ćemo najverovatnije ići na izmene zakona, koje će podrazumevati da se briše obaveznost kada je u pitanju proslavljanje Dana Republike, kazala je Cvijanovićeva.

To znači, dodala je, da svi građani Republike Srpske koji ne mogu da se identifikuju s tim praznikom neće biti obavezni da ga slave.

Smatramo da na taj način ispunjavamo ono što je od nas traženo, ali smo istovremeno hteli da pitamo svoje građane i zahvalna sam što su nam dali odgovor da žele da proslavljaju 9. januar kao Dan Republike, rekla je Cvijanovićeva.

Premijerka je naglasila da svi u Bosni i Hercegovini moraju da nauče da se međusobno poštuju, prenela je Televizija Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari