Cvijetin Milivojević: Stefanovićev višak ambicije je ono što smeta Vučiću 1Cvijetin Milivojević Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Politikolog Cvijetin Milivojević izjavio je danas da odnos Srpske napredne stranke (SNS) prema predsedniku beogradskih naprednjaka i aktuelnom ministru odbrane Nebojši Stefanoviću podseća na „staljinističke čistke“, navodeći da je višak ambicije ono što predsedniku Srbije i SNS-a Aleksandru Vučiću smeta kod Stefanovića.

Milivojević je za agenciju Beta naveo da je Stefanović očekivao da će naslediti  Vučića na čelu stranke, do čega nije došlo od 2017. godine, kada je Vučić stupio na mesto predsednika Srbije.

On je kazao da bi Vučić trebalo da se povuče sa mesta predsednika Srpske napredne stranke (SNS), navodeći i da to nalaže Ustav, nakon čega bi o položaju Stefanovića u SNS-u trebalo da odlučuje stranka dok bi o njegovoj ministarskoj poziciji trebalo da odlučuje Vlada.

Milivojević je dodao i da ga zanima zbog čega se Vlada ne oglašava po tom pitanju, navodeći da Stefanović ima važno mesto u Vladi Srbije.

Kako je naveo, o eventualnom hapšenju ne treba da odlučuju opštinski odbori SNS koji su izglasali nepoverenje Stefanoviću, kao ni predsednik Srbije, već – tužilaštvo.

Milivojević je ocenio da saopštenja tih opštinskih odbora liče „kao jaje jajetu“ i istakao da su rečenice gotovo prepisane, zbog čega je zaključio da „dolaze sa istog mesta“.

„Radi se o diferencijaciji, to dolazi iz vrha stranke a lokalni odbori su u obavezi da potvrde šta vrh traži“, rekao je Milivojević.

Prema njegovoj oceni, sva dešavanja vezana za Stefanovića su početak „prečišćavanja“ SNS-a, koji predsednik najavljuje duže vreme i da postoje navodi o izglasavanju nepoverenja ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru i ministarki državne uprave i lokalne samouprave Mariji Obradović.

Politikolog je naveo i da veruje da se u SNS-u priča da Stefanović „previše zna“ i da se još uvek smišlja adekvatno rešenje „kako da ga sklone“ ali da mu daju „utešno mesto“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari