Da li će Lončar snositi političke sankcije zbog izjave o Crnogorcima? 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Najveći broj čitalaca Danasa ne misli da će ministar zdaravlja Zlatibor Lončar snositi neke političke sankcije zbog izjave o Crnogorcima, pokazali su rezultati ankete Danasa.

Povodom izjave ministra Lončara da „na mnogo vodećih mesta imamo Crnogorce koji nisu srpski naučili“, pitali smo građani da li misle da će snositi određene sankcije zbog takve izjave.

Većina građana, tačnije čak 97 odsto smatra kako će Lončar proći bez sankcija, dok svega tri odsto građana misli kako će, ipak, biti sankcionisan, pokazalo je glasanje na našoj Fejsbuk anketi, gde je glasalo 2.300 građana.

Da li će Lončar snositi političke sankcije zbog izjave o Crnogorcima? 2

Malo manji broj građana koji smatraju da sankcija neće biti, bio je na Tviteru i to 93 odsto, dok je sedam odsto izrazilo mišljenje kako će sankcija ipak biti, na anketi gde je glasalo 880 građana. Isti rezultat 93 naspram sedam osto bio je i na našoj Instagram anketi.

Na anketi na našem sajtu glasalo je 278 građana, gde 87 odsto njih, takođe, smatra da Lončar neće snositi političke posledice, dok 13 odsto odsto misli da će sankcija biti.

Imali smo veliki broj komentara na naše ankete.

„Trebalo bi jer ovakva izjava zvaničnika Srbije ide na štetu srpskog naroda u Crnoj Gori tj. koristi Milovom režimu“, glasi jedan komentar na Fejsbuku.

Ima i građana koji podržavaju ovakvu izjavu ministra Lončara.

„Čovek je rekao ono što drugi po kuloarima pričaju već 30 godina, a ne smeju javno da kažu. Bravo za hrabrost Lončara“, glasi komentar jednog građanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari