Dačić: Cilj Srbije je da postane punopravna članica Frankofonije 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Srbija je duboko posvećena vrednostima Frankofonije – unapređenju mira, demokratije, ljudskih prava, međukulturne saradnje, dijaloga i solidarnosti, na globalnom i na regionalnom nivou“, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić na sastanku sa predsednikom Evropske sekcije Parlamentarne skupštine Frankofonije Žan-Šarlom Lupertom.

Dačić je istakao da visoko vrednujemo podršku aktivnostima Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Frankofonije i napomenuo da je cilj Srbije da postane punopravna članica Frankofonije, saopšteno je posle sastanka.

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili organizacionim pitanjima predstojećeg zasedanja Evropske sekcije Parlamentarne skupštine Frankofonije, koje će biti održano u Beogradu od 22. do 26. novembra.

S obzirom da će predstojeće zasedanje biti posvećeno jednakom pristupu vakcinama u frankofonom prostoru, Dačić je rekao da Srbija želi da svoja iskustva stečena tokom pandemije izazvane korona virusom i vakcinacije podeli sa svim prijateljima iz Frankofonije, kao svoj solidarni odgovor na sve veću globalnu međuzavisnost država i naroda.

Žan-Šarl Luperto izrazio je veliku zahvalnost Narodnoj skupštini i Dačiću na pomoći i podršci organizacije predstojećeg zasedanja u Srbiji, s obzirom da druge zemlje nisu bile spremne da budu domaćini ovog događaja u uslovima pandemije, a koji je od izuzetne važnosti za rad organizacije.

Rekao je da je ovo zasedanje Evropske sekcije takođe važno za promociju Srbije u okviru Frankofonije i svakako će doprineti sticanju statusa punopravnog člana te međunarodne organizacije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari