Dačić i Abeov savetnik: Odnosi Srbije i Japana kreću se uzlaznom putanjom 1Foto: BETAPHOTO/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/ OGNJEN STEVANOVIĆ/ DS

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i specijalni savetnik premijera Japana za nacionalnu bezbednost Kentaro Sonoura ocenili su danas u Beogradu da se odnosi dve zemlje kreću uzlaznom putanjom i da su međusobni kontakti sadržajni, višeslojni i intenzivni.

Dačić i savetnik japanskog premijera Šinza Abea potvrdili su opredeljenost dve zemlje za dalje jačanje političkog dijaloga, za razmenu poseta na svim nivoima i dalje povezivanje dve privrede, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima i nivoom saradnje i ocenili da je „istorijska poseta“ Abea Srbiji u januaru 2018. godine dala „novi, snažan podsticaj za dalje unapređenje sveobuhvatne saradnje“, navodi se u saopštenju.

Dačić i Sonoura su razmenili mišljenja o najznačajnijim regionalnim i globalnim pitanjima i izrazili spremnost za nastavak intenzivnog dijaloga i saradnje u međunarodnim forumima, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari