Dačić i Jelstad: Stalni napredak odnosa Srbije i Norveške 1Foto: Beta

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador Norveške u Beogradu Jern Eugen Jelstad ocenili su danas da su bilateralni odnosi veoma dobri i da beleže kontinuirani napredak.

Jelstad je rekao da je Norveška zainteresovana za intenziviranje ekonomske saradnje sa Srbijom i da će u predstojećem periodu raditi na povezivanju poslovnih ljudi dve zemlje i na razvoju saradnje u oblasti inovativnih tehnologija i održivog razvoja, gde se Srbija vidi kao važan partner, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić i Jelstad su konstatovali da je epidemiološka situacija u Srbiji i Norveškoj poboljšana i izrazili očekivanje da će te dve zemlje i čitav svet uspešno prevazići aktuelne izazove, navodi se u saopštenju.

Šef srpske diplomatije je zahvalio na pomoći koju je Norveška uputila kao vid podrške u borbi s pandemijom korona virusa i dodao da Beograd, kako se navodi, „izuzetno ceni“ podršku i pomoć koju Norveška kontinuirano pruža Srbiji.

Dačić i Jelstad su razgovarali i o saradnji dve države u međunarodnim organizacijama koja je takodje ocenjena kao veoma dobra, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari