Dačić i Mihajlovićeva nastavljaju rat rečima 1Foto: Fonet / MUP Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je lideru Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću, na njegovu opasku da je ne bi podržao na predsedničkim izborima – da veći kompliment od toga nije mogla da dobije, saopšteno je večeras iz njenog kabineta.

„Veći kompliment od toga da me ne bi podržao nisam mogla da dobijem od svog kolege Ivice Dačića. U suprotnom, ozbiljno bih se zapitala gde grešim i šta to toliko loše radim, kada bih u bilo čemu zaslužila podršku Ivice Dačića“, navela je Mihajlović.

Dobro je i što je Dačić otkrio da će SPS odlučiti koga bi od kandidata SNS ta stranka podržala, čime je, možda nesvesno, pokazao da ipak želi da se meša u izbor predsedničkog kandidata Srpske naprednse stranke, dodala je ona.

Mihajlović je poručila i da su „Dačić i SPS poslednji na svetu koji će se pitati ko će da bude kandidat SNS za predsednika“.

Ona je navela da razume Dačićevu nervozu i ljutnju, „jer period kroz koji prolazi njegova stranka nije nimalo lak, ali mu to svakako ne daje za pravo da svoju nervozu leči na SNS i meni“.

„Dačićevo ponašanje najbolje govori kako bi se SPS ponašao prema SNS da su političke prilike u Srbiji drugačije, da su oni najveća stranka, a mi partner bez kojeg se može. Sigurno ne bi bili ovako tolerantni i uviđajni kao SNS“, napisala je Zorana Mihajlović u odgovoru Dačiću koji je dostavljen iz njenog kabineta.

Ovakva reakcija Zorane Mihajlović je usledila pošto je Dačić rekao da je ona poslednji čovek na svetu kog SPS može podržati kao zajedničkog predsedničkog kandidata, prenela je Služba za informisanje Glavnog odbora te stranke.

„A, što se tiče odlaska iz stranaka, moram priznati da u tome nemam iskustvo kao što ona ima“, dodao je on.

U saopštenju se precizira i da je Dačić izjavio da nema nameru da se meša u to ko će biti predsednički kandidat Srpske narpedne stranke, ali da „svakako mi odlučujemo koga možemo podržati kao eventualnog zajedničkog kandidata“.

Prethodno je potpredsednica SNS Zorana Mihajlović na svom Fejsbuk profilu napisala da je „Dačić poslednji čovek na svetu od koga će zavisiti ko će biti kandidat SNS za predsednika Srbije“, reagujući na izjavu Dačića Kuriru da neće podržati nju kao predsedničkog kandidata.

“Kao što SNS nije birao ni Branka Ružića i Predraga Markovića, koji su toliko puta do sada napadali mene i moje prijatelje iz SNS, kao što nismo SNS i ja krivi što ljudi odlaze od Dačića, tako Dačić neće određivati koga će SNS da predloži na izborima za predsednika Srbije. To će učiniti isključivo Aleksandar Vučić i najviše rukovodstvo naše stranke”, napisala je Mihajlović.

Ona je dodala da očekuje od svih njihovih koalicionih partnera u Vladi Srbije, pa i od Dačića, da podrže kandidata SNS koga odredi premijer Vučić, prenosi Danas.

“Jer, priznaćete, bilo bi krajnje neprincipijelno da stranke koje sede u Vladi koju vodi premijer Vučić budu protiv kandidata koga je predložio predsednik Vlade u kojoj sede”, navela je Mihajlović na Fejsbuku.

Dačić je prethodno izjavio da socijalisti nikada ne bi podržali Zoranu Mihajlović za predsednika Srbije, ako bi je kandidovao SNS.

„Trebalo bi mnogo vremena da se objašnjavaju matematičke stvari. Ali da budem jasan: ukoliko Mihajlovićeva bude predlog, SPS to neće prihvatiti“, rekao je Dačić za Kurir.

Upitan da li će se kandidovati na predsedničkim izborima, Dačić je odgovorio da je to kompleksno pitanje i da zavisi od toga kakav će stav biti vladajuće koalicije.

„Do sada smo imali svog kandidata, ali ne bismo hteli da pravimo štetu zajedničkom kandidatu“, rekao je Dačić.

Povodom moguće kandidature Zaštitnika građana Saše Jankovića i eventualne podrške zapadnih zemalja Dačić je ocenio da nije reč o tome da li će Janković dobiti podršku tih zemalja već da li će biti kandidat stranaka opozicije.

„Znajući Srbe, teško, ali znam i da ako Zapad nesto želi, onda će se to i dogoditi“, istakao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari