Dačić i Skot zadovoljni odnosima sa Beogradom 1Foto: MSP/Fonet

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić sastao se odvojeno sa ambasadorima Sjedinjenih Država i Nemačke u Srbiji, Kajlom Skotom i Akselom Ditmanom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, susret sa Skotom bio je u “funkciji redovnog diplomatskog dijaloga”, a razmenjena su mišljenja o bilaternim odnosima Srbije i SAD, “koji su ocenjeni dobrim i izražena obostrana spremnost za nastavak zajedničkog zalaganja radi njihovog unapređenja u narednom periodu”.

“Ambasador Skot je izrazio zadovoljstvo zbog aktivnog zalaganja Srbije na putu evropskih integracija i izrazio očekivanje da će uskoro doći do otvaranja novih pregovaračkih poglavlja. Obostrano je prepoznata važnost intenziviranja regionalnog dijaloga, kao puta koji vodi očuvanju stabilnosti i ukupnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana i istaknuta podrška Sjedinjenih Američkih Država u tom procesu”, navodi MSP.

Ambasador Nemačke je uručio ministru Dačiću program Ministarskog saveta OEBS-a, koji je održava 8. i 9. decembra u Hamburgu i izrazio je zadovoljstvo Nemačke “dosadašnjom saradnjom sa Republikom Srbijom u okviru Trojke OEBS-a i zamolio za našu podršku u pogledu usvajanja predloženih odluka i deklaracija na Ministarskom savetu”, saopštilo je Dačićevo ministarstvo.

Kako se ističe u saopštenju, “ministar Dačić izrazio je našu spremnost da pružimo podršku nemačkom predsedavanju, posebno imajući u vidu da su neke od predloženih odluka i deklaracija bile razmatrane na prošlogodišnjem Ministarskom savetu u Beogradu, a na sastanku je bilo reči i o bilateralnim pitanjima, evropskim integracijama i saradnji u regionu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari