Dačić: Još nisu usaglašeni detalji koji se odnose na format međustranačkog dijaloga 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da još nisu usaglašeni detalji koji se odnose na format međustranačkog dijaloga, učesnike, dinamiku, teme i najavio da će u narednih desetak dana biti raspravljeni tehnički detalji.

“Za sada se ništa novo nije desilo na tom planu”, rekao je Dačić odgovarajući na pitanje šefa poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđa Milićevića o međustranačkom dijalogu.

On je rekao da je pre nekoliko dana razgovarao sa predsednikom Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom.

Prema njegovim rečima, mnoge okolnosti su se promenile u odnosu na prvu fazu međustranačkog dijaloga, a mnoge stranke koje su započele učešće u dijalogu nisu više u parlamentu.

“Nastavićemo sa našom dobrom voljom za vođenjem međustranačkog dijaloga. Dogovoreno je da taj dijalog započne u martu. Predložio sam 1. mart kao mogući datum za prvu razmenu mišljenja koja bi bila između mene kao predsednika Narodne skupštine i predstavnika Evropskog parlamenta”, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari