Dačić Lakroou: Misija UN-a na KiM od prioritetnog značaja za Srbiju 1Foto: EPA / VALERY SHARIFULIN / TASS HOST PH

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa podsekretarom UN-a za mirovne operacije Žan Pjer Lakroom o ulozi UNMIK-a, o doprinosu Srbije mirovnim operacijama UN-a i načinima za dalje unapređenje saradnje u toj oblasti, saopštilo je MIP.

Ministar Dačić je istakao da je Misija UN-a na Kosovu i Metohiji od prioritetnog značaja za Srbiju koja se zalaže za njeno dalje prisustvo i angažman u nesmanjenom obimu i nepromenjenom mandatu.

Dačić je odsetio je da je Srbija, po broju pripadnika vojske i policije koji su angažovani u različitim mirovnim misijama, najveći kontributor u regionu Zapadnog Balkana, a deseta u Evropi.

Podsekretar UN-a Žan Pjer Lakro zahvalio je na doprinosu Srbije mirovnim misijama UN-a. Potvrdio je posvećenost Departmana za mirovne operacije, na čijem je čelu, doslednom sprovođenju mandata UNMIK, i izrazio podršku dijalogu između Beograda i Prištine.

Sagovornika razmotrili su mogućnosti za dodatni doprinos Srbije mirovnim operacijama, u skladu sa specifičnim potrebama na terenu, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari