Dačić na Antalijskom forumu 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom, kome je izjavio saučešće povodom zemljotresa koji je pogodio Tursku i ljudskih žrtava koje je odneo, saopštilo je danas Ministarstvo.

Čavušoglu je pozvao Dačića da učestvuje na prvom „Antalijskom diplomatskom forumu“ pod nazivom „Diplomatija u digitalnom dobu“ koji će biti održan u Antaliji od 27. do 29. marta, pod pokroviteljstvom predsednika Turske Redžepa Taipa Erdogana, a na inicijativu turskog ministarstva spoljnih poslova.

Ministri su razmenili mišljenja o najznačajnijim temama u okviru bilateralne saradnje, kao i načinima njenog unapređenja. Razgovarano je i o mogućnostima unapređenja saradnje kroz trilateralne i kvadrilateralne formate, kao i o saradnji u oblasti multilaterale.

Obostrano je zaključeno da je prošlogodišnja oktobarska poseta Erdogana Srbiji, u godini u kojoj je obeleženo 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje, bila veoma značajna i korisna, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari