Dačić: Nije tačno da sam se žrtvovao da bi neki drugi članovi SPS dobili funkcije 1Foto: Beta/ MSP/ Ognjen Stevanović

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić, koji je izabran za novog predsednika Skupštine Srbije, izjavio je danas da je to „najviša funkcija koju je obavljao“ i da nije tačna informacija koju su objavili neki mediji da se on time „žrtvovao“ da bi neki drugi članovi SPS dobili funkcije.

Dačić je za RTS izjavio da duguje zahvalnost predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću što ga je predložio za jednu takvu visoku funkciju, „jer nije imao potrebu za tim“.

„Video sam različite vrste informacija i dezinformacija ovih dana. Ne razumeju jednu stvar, da Vučić i ja nikada nismo razgovarali u tim kategorijama. Razgovarali smo o poslu i kako ćemo dalje. On je smatrao da najviše mogu da doprinesem u sadašnjem trenutku i potrebi da parlament uradi ono što se od njega očekuje, upravo na mestu predsednika parlamenta“, kazao je Dačić.

Dačić je rekao da nije došao na tu funkciju da bi bio „protokolarni predsednik parlamenta“, i da je to „druga funkcija u državi“ zato što Skupština Srbije „bira Vladu i kontroliše Vladu“.

„Oni koji misle da je to protokolarna funkcija, o parlamentu misle sve najgore, da je to neko levo smetalo, i to je slika koju ne smemo da dozvolimo“, rekao je Dačić.

On je rekao da će za sutra zakazati sednicu Skupštine Srbije, nakon što dobije Predlog zakona o ministarstvima.

„Zadatak je da štitim ugled parlamenta da se organizujemo da radimo na najbolji način“, kazao je Dačić i dodao da će rad skupštine zavisiti „od poslanika kako će se ponašati“ i od njega kao predsednika parlamenta.

Dačić je rekao da „očekuje veoma dobru saradnju sa predsednikom republike i predsednicom Vlade na realizaciji strateških ciljeva u narednom periodu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari