Dačić: Nisam se sklonio u Skupštinu, već da radim posao koji smo Vučić i ja smatrali da bi bilo najbolje 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednik Skupštine Srbije i lider socijalista Ivica Dačić izjavio je danas da sve što se sada čini u formiranju Vlade Srbije radi se u cilju strateškog dogovoranja za 2022. godinu, odnosno ujedinjenog nastupa socijalista i naprednjaka na gradskim, parlamentarnim i predsedničkim izborima.

Nisam se sklonio u Skupštinu, već da radim posao koji smo Aleksandar Vučić i ja smatrli da bi bilo najbolje, rekao je Dačić za televiziju Prva.

Nije Vučić morao da meni ponudi mesto predsednika parlamenta, rekao je Dačić i naglasio da zemlju 2022. godine čekaju izbori, a ovde postoji nekoliko bolesti od kojih je jedna kratkovidost.

Na pitanje ko će biti ministar iz redova SPS i konstatciju da ima manje ministara nego ranije, Dačić je rekao da SPS ima predsednika parlamenta i odgovorio pitanjem: „Koliko ministara to vredi?“.

Dačić je rekao da Dušan Bajatović ostaje u Srbijagasu, uz napomenu da se njegova pozicija nije dovodila u pitanje.

Prema njegovim rečima, on ima predlog ko bi mogao biti ministar iz redova SPS, ali neće to otkrivati u medijima.

Neka se još malo sekiraju, ne vidim da su se oni sekirali kada ja nisam znao svoju poziciju, dodao je Dačić.

Na pročitana imena Slavica Đukić Dejanović, Branko Ružića ili Aleksandar Antić kao novi ministar prosvete, Dačić je odgovorio „da“.

Cela spoljna politika se svela na onlajn diplomatiju i, nažalost, to će tako biti još neko vreme, rekao je Dačić i rekao da stoji na raspolaganju da pomogne Nikoli Selakoviću kao budućem šefu diplomatije, koliko god može.

Dačić je rekao i da ruski šef diplomatije Sergej Lavrov dolazi u ime predsednika Vladimira Putina da bi prisustvovao završetku radova na Hramu Svetog Save.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari