Dačić: O zajedničkom kandidatu sa SNS 1Foto: EPA / MAXIM SHIPENKOV

Socijalistička partija Srbije (SPS) ne može da podrži nijednog predsedničkog kandidata, može samo da razgovara o zajedničkom kandidatu, posebno ako predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić želi da se kandiduje, izjavio je lider SPS Ivica Dačić TV Pink.

„Ako Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka žele da o tome razgovaramo, razgovaraćemo kad oni misle da je vreme. Do sada nije bilo razgovora“, rekao je Dačić TV Pink i dodao da nikome ne priznaje da je favorit.

„Druga je stvar je ako Aleksandar Vučić želi da se kandiduje. On je lider ove koalicije i o tome možemo da razgovaramo kao o zajedničkom kandidatu“, rekao je Dačić i dodao da ga ne interesuje priča o tome da on bude zajednički kandidat koalicije SNS-SPS.

Dačić je ocenio da će se, ukoliko se Vučić ne kandiduje, „sve moguće sile sveta kojima se ne sviđa šta se radi ovde, i domaće, ujediniti oko toga da pobede Vučića bez učešća Vučića“.

Tomislav Nikolić nije zatražio podršku SPS i nema potrebe da se o podršci njegovoj kandidaturi izjašnjava, rekao je Dačić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari