Dačić: Od Rusije očekujemo investicije 1Foto: Fonet / Zoran Mrđa

Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da od posete Rusiji očekuje dalji razvoj prijateljskih odnosa dve zemlje, kao i potpisivanje sporazuma o ekonosmkoj saradnji i investicijama u narednom periodu.

„Tema će biti mnogo, Rusija je naš stabilan partner, sa kojom imamo dugogodišnje, tradicionalne prijateljske odnose, ali i one koji su zasnovani na sadašnjosti i budućnosti“, izjavio je Dačić novinarima na Izbornoj konferenciji mladih socijalista Srbije u sedištu SPS. On je rekao da u Moskvu putuje kao član delegacije predsednika Srbije Aleksandara Vučića u poseti Rusiji, sa još nekoliko ministara. Mladi socijalisti Srbije danas biraju novo rukovodstvo, a Dačić je rekao da je došao da im pruži podršku, ponosan na njih.

Prema njegovim rečima, podmladak SPS je jedna od najorganizovanjih organizacija mladih koji imaju odbore u 164 optine.

Dačić je ukazao da je on bio prvi predsednik omladine u Beogradu 1990. a da je danas ponosan koliko su mladi socijalisti napredovali do dana kao i na broj koliko ih se učlanilo u SPS posle 2000. godine. On se zahvalio dosadašnjem predsedniku Đorđu Đokoviću i poručio novom rukovodstvu da otvore vrata za nove mlade ljude, pošto bi mladi trebalo da budu centar odlučivanja, a ne da lepe plakate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari