Dačić odao priznanje Kini na sprečavanju širenja zaraze i zahvalio na pomoći 1Foto: Beta/ MSP/ Ognjen Stevanović (arhiva)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je u razgovoru s ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo odao priznanje kineskim vlastima za napore na sprečavanju širenja epidemije respiratorne infekcije izazvane novim oblikom korona virusa.

Dačić je zahvalio na pomoći koju kineski državni organi pružaju srpskim diplomatsko konzularnim predstavništvima u Pekingu i Šangaju, posebno kada je reč o povratku četiri državljanina Srbije iz grada Vuhana, gde se novi virus pojavio, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Četiri srpska državljanina prebačena su u subotu avionom francuske vlade iz Vuhana.

Čen Bo je informisala Dačića o situaciji u Kini u vezi s epidemijom i merama koje je kineska vlada preduzela u cilju njenog suzbijanja, a Dačić je rekao da Srbija „sa velikom pažnjom i prijateljskom zabrinutošću“ prati razvoj situacije, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog, kako se navodi, „izvanrednih političkih odnosa“ Srbije i Kine koje karakteriše sveobuhvatno strateško partnerstvo i veoma uspešne saradnje dve zemlje u svim oblastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari