Dačić: Odnosi Srbije i Rusije izvanredni u svim sektorima 1Foto:Beta

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas u Kazanju da su odnosi Srbije i Rusije izvanredni u svim sektorima, od političkih odnosa, pa do ekonomije, kulture, obrazovanja.

On je predvodio delegaciju Srbije na 18. zasedanju srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, koje je održano danas u Kazanju, u Ruskoj Federaciji, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić u radu Medjuvladinog komiteta učestvuje kao kopredsedavajući sa srpske strane, dok sa ruske strane ovu funkciju obavlja potpredsednik tamošnje Vlade Jurij Borisov.

„Postavili smo cilj, a on je da spoljnotrgovinska razmena dodje do 4 milijarde dolara. Prošle godine ona je iznosila 3 milijarde i 560 miliona dolara, dok je 2018. je iznosila 3 milijarde i 60 miliona. Dakle, u onosu na pretprošlu godinu naša spoljnotrgovinska razmena je uvećana za pola milijarde, odnosno za 16 odsto. Zadovoljni smo tim trendom, ali mislimo da može da bude i veći. Danas smo razgovarali na dosta važnih tema. Insistirali smo da se ubrza sprovodjenje svega onoga što smo dogovorili“, rekao je Dačić nakon zasedanja.

Dačić je Borisovu čestitao na reizboru i poželeo puno uspeha novoj Vladi Rusije.

Naredna sednica Medjuvladinog komiteta biće održana u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari