Dačić: Oni koji nisu u Skupštini Srbije, sami su odgovorni za to 1Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je da su opozicione stranke koje su bojkotovale junske parlamentarne izbore, same odgovorne što nemaju poslanike.

Dačić je kazao da ni on, ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ne snose bilo kakvu odgovornost što u aktuelnom sazivu parlamenta nema „nekih iz opozicije“.

„Mnogo pre izbora upozoravali smo da njihov bojkot nema nikakav efekat ni smisao, to su im govorili i iz Evrope, ali odlučili su drugačije i tek sada nema nikakvog smisla da pričamo o tome zašto nekih iz opozicije nema u Skupštini. To bi trebalo da su odrasli ljudi koji znaju da svaka odluka donosi i posledice“, naveo je lider SPS za portal 24sedam.rs.

Komentarišući predlog da SPS i SNS zajedno izadju na izbore 2022. godine, Dačić je kazao da je koalicija te dve partije, uspostavljena 2012. godine, „najduže i najefikasnije političko savezništvo koje je Srbija ikad imala“.

„Za to vreme napravljeni su ogromni rezultati, u ekonomiji, u medjunarodnom položaju Srbije, u standardu gradjana. Podrška gradjana takvoj politici samo raste iz izbora u izbore. Zato mislim da je moj predlog logičan i pragmatičan. Neće se tu niko utopiti u onog drugog, to niko ne želi, ne žele ni birači koji imaju svoje simpatije prema jednoj ili drugoj partiji“, ocenio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari