Beograd — Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da ni on, ni lideri SNS i URS nemaju jasnu sliku o personalnim rešenjima u rekonstrukciji, već „možda samo ono što bi želeli“. „Trenutno ni ja ni Vučić ni Dinkić nemamo jasnu sliku o personalnim stvarima, odnosno možda imamo šta bismo mi želeli, ali je pitanje hoće li to biti moguće“, rekao je Dačić novinarima na obeležavanju 23 godine od osnivanja SPS

Beograd — Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da ni on, ni lideri SNS i URS nemaju jasnu sliku o personalnim rešenjima u rekonstrukciji, već „možda samo ono što bi želeli“. „Trenutno ni ja ni Vučić ni Dinkić nemamo jasnu sliku o personalnim stvarima, odnosno možda imamo šta bismo mi želeli, ali je pitanje hoće li to biti moguće“, rekao je Dačić novinarima na obeležavanju 23 godine od osnivanja SPS. On je ponovio da će rekonstrukcija vlade biti obavljena do kraja meseca, a da je 27. jul uzet kao simbol jer je to godina od osnivanja vlade.

Premijer je naglasio da ne postoje nikakvi problemi između njega i Vučića, bez obzira na to da li je reč o rekonstrukciji vlade ili o izborima. Novinare je zanimalo i zašto Vučić ili predsednik Srbije Tomislav Nikolić nisu na proslavi, a Dačić je odgovorio da Vučić nije u zemlji, a da je dogovoreno da ove godine socijalistima godišnjicu čestita predsednik parlamenta i potpredsednik naprednjaka Nebojša Stefanović. Upitan ko je problem u rekonstrukciji, Dačić je naveo da to pitanje treba uputiti lideru naprednjaka.

„Ovde nije problem ko je grešio ili ko nije grešio, onaj ko je grešio može da ispravi greške. Ovde je reč šta ćemo dalje, a trenutno ni ja, ni Vučić, ni Dinkić nemamo jasnu sliku o personalnim stvarima“, naglasio je on. Dačić je rekao da rekonstrukciju vlade nije nametnula opozicija, već oni koji čine vladu i ponovio da ne može da se svede samo na personalna pitanja, već na promenu sistema, uspostavljanje vladavine prava, otvaranje ka stranim investicijama.

Dačić je naglasio da je priča o „velikoj koaliciji“ koju bi činile SNS i DS „bajka za laku noć“ jer, kako je rekao, oni, aludirajući na DS, više nisu velika stranka. „Priča o evropskoj Srbiji koja se krije na toj strani takođe je bajka“, rekao je Dačić. Proslavi su, osim lidera koalicije SPS -PUPS -JS, prisustvovali i predstavnici koalicionih partnera, među kojima su bili predsednik Skupštine Srbije Nebojša Srefanović, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, direktor PTT Srbije Milan Krkobabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari