Dačić: Pomoć Srbije Madagaskaru 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Predsednik Madagaskara Andri Radžoelina danas je u Antananarivu, u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, potvrdio podršku teritorijalnoj celovitosti Srbije objasnivši da je njegova zemlja, upravo u želji da sa Srbijom razvija odlične odnose, prošle godine povukla ranije priznanje Kosova.

Dačić je zahvalio na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i ukazao da Madagaskar može da računa na srpsku pomoć u svom razvoju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kao polja za moguću saradnju Dačić je označio poljoprivredu, zdravstvo, obrazovanje i trgovinu, ukazavši da će formiranje Mešovitog komiteta za saradnju doprineti da se utvrde konkretni projekti u kojima bi dve zemlje mogle zajedno da rade.

Predsednik Radžoelina upoznao je Dačića sa prioritetima svoje vlade i objasnio da se narod na Madagaskaru okuplja oko ideje razvoja, modernizacije zemlje i izgradnje uspešnog društva, u čemu, svakako, Srbija može da pomogne. Sagovornici su se saglasili da postoji veliki potencijal za izgradnju partnerstva Srbije i Madagaskara, koje vezuju decenije poverenja i prijateljstva, kao i da boravak Dačića na Madagaskaru predstavlja početak na putu dugoročne saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari