Dačić posetio Hilandarsku kuću i razgovarao sa gradonačelnikom Soluna 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/DS

Šef diplomatije Ivica Dačić je tokom boravka u Solunu, gde je učestvovao na ministarskom sastanku koji je organizovao ministar inostranih poslova Grčke Nikos Dendias, posetio Hilandarsku kuću, gde se sastao sa predstavnicima manastira Hilandara, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačiću je dodeljena Hilandarska spomenica arhimandrita Metohija i bratstva tog manastira, za dobročinstvo i pomoć u vreme obnove manastira kao i za zasluge u zaštiti i odbrani državnih i nacionalnih interesa.

Ministar je zahvaljujući se na dodeljenom priznanju, istakao svoju ličnu spremnost, kao i spremnost Vlade Srbije da uvek kada je potrebno, pruži pomoć i podršku Hilandaru, imajući u vidu da se radi o jednoj od najvećih svetinja, ne samo za Srbiju, već i za čitav svet.

Dačić je posetio i Svetogorsku kuću koja predstavlja sedište svih svetogorskih manastira, gde se sastao sa gradonačelnikom Soluna Konstantinosom Zervasom.

Ministar i gradonačelnik su se složili da su Srbija i Grčka bratske i prijateljske države koje imaju odlične odnose koje je samo potrebno dalje negovati.

Na kraju posete Solunu, Dačić je posetio i Srpsko vojničko groblje „Zejtinlik“ gde je položio venac i još jednom se poklonio senima srpskih vojnika koji su poginuli tokom proboja Solunskog fronta, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari