Dačić: Posle pandemije, unaprediti ekonomsku saradnju Srbije i Katara 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Katara Mohamed bin Abdulrahman bin Džasim Al-Tani saglasili su se u telefonskom razgovoru da se posle stabilizacije zdravstvene situacije nastave aktivnost u pravcu daljeg unapređenja ekonomske saradnje, saopštilo je danas Ministarstvo.

Dačić je informisao ministra Al-Tanija o situaciji u Srbiji, objasnivši da je popravljanje epidemiološke situacije dovelo do postepenog ukidanja restriktivnih mera i otvaranja granica. Izrazio je nadu da će se zdravstvena situacija uskoro poboljšati i u Kataru.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo zbog razvijenih političkih odnosa, a ministri su se složili da je i u narednom periodu potrebno nastaviti kontinuitet političkog dijaloga na visokom nivou.

Kao dokaz dobrih bilateralnih odnosa, sagovornici su izdvojili saradnju u toku pandemije, kada je Katar uputio medicinsku pomoć Srbiji.

Dačić je još jednom zahvalio Kataru na pomoći koja je upućena Srbiji u borbi protiv širenja pandemije kovid-19, posebno imajući u vidu da je ona stigla u vreme kada se i Katar suočavao sa izazovima uzrokovanim korona virusom.

Dobra saradnja ostvarena je i u organizovanju repatrijacije državljana Srbije iz Katara.

Tokom razgovora šef srpske diplomatije je uputio poziv svom katarskom kolegi da poseti Srbiju kada se za to steknu uslovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari