Dačić: Potezi Prištine protiv mira 1

Potezi Prištine nisu u interesu mira i stabilnosti u regionu, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić večeras na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o stanju na Kosovu.

On je dodao da spremnost Srbije za dijalog sa Prištinom nije u mnogim slučajevima, nailazila na adekvatan pristup druge strane.

Priština nastavlja sa unilaterlanim potezima, poput odluke o konfiskaciji kombinata Trepča rekao je Dačić i istakao da se takvim potezom unosi pravna nesigurnost, koja može da ugrozi krhku bezbednosnu situaciju na Kosovu, jer je Trepča svojina Srbije i njenih građana „i nikakva pravna odluka Prištine to ne može promeniti“.

On je pozvao članice SB UN da učine sve da se zakon o Trepči stavi van snage i sve nastavi dijalogom, jer će, u protivnom, Kosovo postati crna rupa Evrope, gde je svojina nezaštićena.

Potezi Prištine ni u kom slučaju nisu u interesu mira i stabilnosti u regionu, poručio je Dačić, podsećajući da je kosovska vlast, bez ikakvog uporišta u rezoluciji 1244. bespravno privatizovala 70 odsto društvenih preduzeća na Kosovu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari