Dačić: Prištinska platforma je ultimatum koji ne znači ništa 1Foto: Beta/ AP Photo/Darko Vojinovic

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas u Beogradu da prištinska platforma za dijalog sa Beogradom ne znači ništa jer je reč o ultimatumu.

„Platforma je ultimatum Srbiji i nemamo nameru da razmatramo tako nešto. Ako hoće dogovor i kompromis imaće ga, a ako neće nisu jači od nas“, rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa španskim ministrom spoljnih poslova Žozepom Borelom.

Dačić se upitao da li se sedam godina razgovaralo bez razloga i koja je korist da neko u ovom trenutku iznosi svoju početnu poziciju.

„Oni su mislili da će Srbija sve da prihvati, ova platforma je reakcija na to što im ne ide baš najbolje“, rekao je Dačič.

Dačić je rekao da i Srbija ima svoju platformu, da je Kosovo autonomija u okviru Srbije.

Srpski ministar je rekao da je međunarodnim partnerima jasno rečeno da će svaka vojna intervencija na severu Kosova koja narušava dogovore sa NATO-om i Kforom izazvati jasnu reakciju Srbije.

„Niko ne sme da se igra vatrom i očekuje da Srbija neće reagovati, Srbija će reagovati“, rekao je on.

On je rekao da je lepo što dolaze svi gosti iz inostranstva ali da neki igraju dvostruku igru i podstiču kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i druge da budu što ekstremniji da bi se opstruirao dijalog i Srbija naterala da prizna Kosovo, dodajući da se to neće desiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari