Dačić: Protest Hrvatskoj zbog palenja srpskog lista 1Foto: FoNet/MSP

Srbija će Hrvatskoj uputiti zvanični protest zbog spaljivanja nedeljnika srpske nacionalne manjine u toj državi – Novosti, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je, istovremeno, iskazao skepticizam da će hrvatska preduzeti neki korak tim povodom.

Mi uvek upućujemo proteste povodom različitih takvih događanja, ali Hrvatska ne reaguje, rekao je Dačić novinarima posle susreta sa moldavskim ministrom spoljnih poslova Andrejom Galburom.

Kako je istakao, paljenje Novosti, kao i neuklanjanje ploče sa ustaškim pozdravom „Za dom spremni“ govori o situaciji u Hrvatskoj i javnom mnenju koje se tamo stvara, što ne doprinosi razvoju dobrih odnosa sa Srbijom.

Govoreći o odnosima Srbije sa Moldavijom, Dačić je ukazao da dve zemlje imaju praznu rubriku „otvorena pitanja“, jer ih vezuje dugogodišnje prijateljstvo, „još od vremena turske imperije“.

Moldavija nije priznala Kosovo i podržava Srbiju u međunarodnim forumima, kad je reč o našem suverenitetu i teritorijalnom integritetu. Isto tako, i Srbija podržava Moldaviju, objasnio je on.

Galbur je rekao da je sa Dačićem razgovarao o načinu saradnje dve zemlje u međunarodnim organizacijama, kao i o evropskim integracijama, jer su i Srbija i Moldavija kandidati za članstvo u Evropskoj uniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari