Dačić: Razvijati odnose sa Republikom Togo 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

U okviru zvanične posete Republici Togo, potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa najvišim zvaničnicima te zemlje, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić imao je odvojene susrete sa predsednikom Faure Gnasingbom i sa svojim kolegom, ministrom spoljnih poslova, Robertom Dusijem.

S najvišim zvaničnicima Republike Togo on je razgovarao o bilateralnim odnosima dve tradicionalno prijateljske zemlje, kao i razvijanju saradnje u brojnim oblastima, naročito ekonomske saradnje.

Šef diplomatije Togoa i Dačić potpisali su Memorandum o razumevanju. „Ovo je bio veoma važan sastanak za odnose Srbije i Togoa. Srbija je sukcesor Jugoslavije i treba se podsetiti izuzetno dobrih odnosa koje je Jugoslavija u vreme Tita imala sa Togom, uključujući i sa ocem sadašnjeg predsednika“, izjavio je Dačić, prenosi MSP.

Srbija želi, kako je rekao, da razvija dobre odnose i da jača ekonomsku saradnju, posebno u oblasti obrazovanja – stipendiranjem studentima iz Togoa. Dačić je pozvao predsednika Togoa da na jesen poseti Srbiju „Glavni rezultat ove posete jeste naša obostrana saglasnost da razvijamo stratešku saradnju između naše dve tradicionalno prijateljske zemlje“, izjavio je Dačić posle sastanaka u Togou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari