Dačić sa državnim sekretarom Poljske o "Berlinskom procesu" 1Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova Poljske Šimona Šinkovskog vel Senka, povodom poljskog predsedavanja „Berlinskim procesom“.

Kako se navodi u saopštenju, u okviru Berlinskog procesa održaće se i naredni, Šesti samit o Zapadnom Balkanu, u julu 2019. godine.

Sastanak je bio prilika za upoznavanje sa aktivnostima Varšave tokom predsedavanja „Berlinskim procesom“ i razmenu mišljenja o situaciji u regionu, regionalnoj saradnji i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, odnosno reformama koje se pod okriljem EU sprovode na Zapadnom Balkanu, ističe se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić je u razgovoru potvrdio posvećenost Srbije jačanju regionalne saradnje koju vidimo kao komplementaran proces bližem povezivanju Srbije sa EU i kao mehanizam koji doprinosi procesu pomirenja i predstavlja dodatni podstrek za ukupan razvoj regiona.

Istovremeno, obostrano je istaknut značaj unapređenja bilateralnih odnosa između Srbije i Poljske, gde postoji značajan potencijal, naročito u ekonomskoj saradnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari