Dačić sa Hanom uoči Samita u Trstu 1Foto: MSP Srbije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imao je bilateralni susret sa evropskim komesarom za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, uoči početka Samita o Zapadnom Balkanu, koji se održava sutra u Trstu.

U saopštenju MSP se navodi da su razmenjena mišljenja o dinamici pregovaračkog procesa Srbije, situaciji i saradnji u regionu, naročito u okviru tzv. Berlinskog procesa, kao i o finansijskoj podršci Evropske unije Srbiji.

Ministar Dačić izrazio je nadu da će rezultati ovogodišnjeg Samita doprineti većoj vidljivosti regiona i dati novi impuls procesu proširenja, naročito pregovaračkom procesu kandidata za članstvo, prema individualnim zaslugama svakog kandidata, uz očekivanu tehničku i finansijsku podršku Evropske unije čitavom regionu, kako bi se dalje stabilizovao, povezao, modernizovao i još više približio Evropskoj uniji.

Obostrano je istaknut značaj nastavka reformskog procesa u Srbiji, kome je novoformirana Vlada u potpunosti posvećena, ističe se u saopštenju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari