Dačić sa novim ambasadorom Francuske 1Foto: MSP

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu ambasadora Francuske Federika Mondolonija koji je nedavno predao akreditivna pisma predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

Ministar Dačić poželeo je dobrodošlicu i uspešan mandat novom ambasadoru Francuske. Izrazio je zadovoljstvo povodom veoma dobrih bilateralnih odnosa i uzlaznog trenda u saradnji dve zemlje i izneo uverenje da će novoimenovani ambasador Francuske svojim zalaganjem doprineti daljem unapređenju sveukupne saradnje Srbije i Francuske.

Šef srpske diplomatije, kao izuzetno značajnu, izdvojio je predstojeću posetu predsednika Francuske Emanuela Makrona i obeležavanje stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata u kojem su Srbija i Francuska bile saveznici. 

Ambasador Mondoloni zahvalio je na prijemu i istakao da je došao u Srbiju sa jasnim mandatom koji mu je dao predsednik Francuske – razvoj svih vidova bilateralne saradnje. 

Naglasio je da je za Francusku Srbija ključna zemlja i partner na Balkanu, kako kada je reč o stabilnosti u regionu, tako i u ekonomskoj saradnji.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari